tiistai 12. helmikuuta 2013

Korvikeäiti on huono äiti, purkkiruokaa syöttävä on huono vanhempi, et vie lastasi muskariin= olet huono vanhempi...Nyt riittää!

Hippo lukee paljon lapsiaiheisia blogeja ja on huomannut yhden ikävän asian nousevan esiin, omien valintojen kiillottamisen toisen valintojen dissaamisella. Milloin korvikemutsit on polttavia bilettäjiä, milloin purkkiruokaa tarjoavat ovat laiskoja vanhempia, perhepedissä nukkuvat outoja hippejä, kertsivaippoja käyttävät ajattelemattomia ekokatastrofin aiheuttajia jne aiheita on monia.

Hippo itse myöntää sortuneensa moiseen kirjoitteluun, mutta lupaa jatkossa ajatella tarkemmin kirjoituksiansa.

Lapsiaiheiset blogit ovat ihania luettavia, pidetäänhän ne sellaisina?

Hippo haluaakin aloittaa Annan kaikkien vanhempin huhkia vaan-kampanjan. Kampanjan tarkoituksena on se, että siihen liittyneet blogaajat lupaavat kertoilla tuttuun tapaan asioistaan, osoittamatta kuitenkaan syyttävää sormea niille vanhemmille, jotka tekevät asiat toisin. Vanhemmuus, varsinkin äitiys on jo muutenkin niin täynnä itsesyyllistämistä, miksi provota lisää?

Liity kampanjaan mukaan ja lisää kuva halutessasi sivuillesi. Kuvan voit ladata täältäLaita blogisi osoite kommentteihin, mikäli liityt mukaan =)

11 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Itsekin myönnän syyllistyneeni samaan - varsinkin kun tyttö oli pienempi olin erittäin epäluuloinen monista asioista ja varma omista valinnoistani. Nyt sitä on oppinut ettei mikään ole varmaa, oma ratkaisu ei aina ole se ainoa oikea eikä ne hölmöimmätkään jutut välttämättä yhtään hölmöjä :) Osaan olla jo huomattavasti suvaitsevampi, me kaikki ollaan erilaisia vanhempia. Ei pidä tuomita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin sanoit epäluuloisuus oli minunkin kohdalla se kompastuskivi...

   Poista
  2. Nyt kun on tavannut yhä enemmän erilaisia äitejä ja lapsia ymmärtää paremmin, että "oikeita valintoja" on yhtä monta kuin perheitäkin :)

   Poista
 2. Tätä mäkin olen ihmetellyt et miksi *piip* pitää itseänsä saati kasvatustyyliänsä nostaa jalustalle ja pitää niitä muita vähempiarvoisena.
  Yhtälailla ollaan kaikki samalla viivalla ja on niin monta kasvatustyyliä ja -tapaa kuin on vanhempaakin. Tää on mukana kuin se rasittava peräpukama.
  http://tavallinentallukka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. No mie liityn! Tosin en tiiä onko joku joskus ajatellut, että osoittelen sormella taiko en osoittele. :D mutta jatkan samaan malliin, niin ehkä se selviää :D oletko muuten seurannut Äitylit -palstaa naamakirjassa? Sieltä saa päivän naurut kun äidit haukkuvat toisiaan milloin mistäkin syystä. Kammottava palsta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut palstaa, saa päivän kasvolihasjumpan aikaiseksi =)

   Poista
 4. Liityn myös! :) Olen lukenut jo jonkin aikaa sinun blogiasi naamakirjan kautta. Pidän itsekin blogia osoitteessa http://lifewithmylovedones.blogspot.fi/. Olen aika alkutekijöissä vasta blogin kirjoittelijana, mutta silloin tällöin kirjoittelen vauvaperheen arjesta! :) Terkuin, Pauliina

  VastaaPoista
 5. Mukana :)

  odotukseni.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Mukana ollaan :)

  http://pitkaonaika.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Mukana!
  http://frubert.blogspot.com

  VastaaPoista